Πως θα προσαρμόσετε τα εργαλεία του μάρκετινγκ, σε μια πολιτική καμπάνια.


Το μάρκετινγκ  βοηθάει να βελτιώσει την εικόνα κάθε πολιτικού ,να μεταδώσει και να επικοινωνήσει καλύτερα τις θέσεις του!

Αν κάποιος πολιτικός δεν έχει θέσεις και άποψη, τότε το μάρκετινγκ δεν μπορεί να κάνει τίποτα!

 Βασικά σημεία μιας καλής πολιτικής καμπάνιας μάρκετινγκ θα πρέπει να είναι τα παρακάτω:

Ο κάθε υποψήφιος θα πρέπει να ξεκινήσει με την διαμόρφωση του κεντρικού του μηνύματος.

Μια καμπάνια δεν θα είναι επιτυχημένη εάν δεν υπάρχει ένα ξεκάθαρο μήνυμα που αντιπροσωπεύει τον υποψήφιο.

Δεν θα πρέπει να είναι μεγαλύτερο από 4 με 5 γραμμές. Συνήθως απαντάει στις εξής ερωτήσεις:

Γιατί εγώ και όχι κάποιον άλλο; Τι θα προσφέρω περισσότερο; Τι είναι αυτό που με κάνει διαφορετικό από τους άλλους; Γιατί ειδικά εμένα;

Ουσιαστικά το “κεντρικό μήνυμα” δίνει τον λόγο για τον οποίο ο κόσμος πρέπει να ψηφίσει κάποιον!

Και αυτός ο λόγος θα πρέπει να είναι πολύ καλός! Και αν όχι καλύτερος, τότε σίγουρα διαφορετικός των υπολοίπων.

Σε μια επιχείρηση λέμε ότι πάντα θα πρέπει να δίνει έναν καλό λόγο στους πελάτες της για να την προτιμήσουν. Το ίδιο ισχύει και για ένα πολιτικό πρόσωπο. Γιατί κάποιος θα πρέπει να σας ψηφίσει? Τι είναι αυτό που σας διαφοροποιεί από τους υπόλοιπους? Δώστε έναν λόγο! Πείτε κάτι! Κάντε κάτι! ΞΕΧΩΡΙΣΤΕ!

Στην ψηφιακή εποχή απλά ασχοληθείτε  με  την ψηφιακή διαφήμιση!

 Απαραίτητο βήμα για την αύξηση της αναγνωρισιμότητας και την επικοινωνία των θέσεων και απόψεων του υποψηφίου, είναι η χρήση της διαφήμισης.

Η χρησιμοποίηση του internet από τους πολιτικούς για να προβάλουν τις απόψεις και προτάσεις τους κερδίζει συνεχώς έδαφος, ενώ τελευταία παρατηρούμε αρκετούς υποψηφίους αλλά και έμπειρους πολιτικούς, να έχουν το δικό τους blog και σελίδα στο Facebook.

Οι υποψήφιοι μπορούν να χρησιμοποιήσουν ακόμα μια σειρά από “δικτυακά εργαλεία” όπως το FACEBOOK , twitter, instagram διάφορα forums, ακόμα και το mobile internet.

Το παρακολουθώ χρόνια τώρα  και σε αρκετές εκλογικές αναμετρήσεις στο εξωτερικό παρατηρώ την δύναμη του.

Τα social media θεωρώ είναι κάτι που όλοι πρέπει να λάβουν σοβαρά υπόψη τους και να το συμπεριλάβουν στο «μείγμα» μάρκετινγκ που θα χρησιμοποιήσουν!

Να λάβετε σοβαρά υπόψη, ότι οι παραδοσιακοί τρόποι προβολής όπως οι ομιλίες και ανοιχτές συγκεντρώσεις, χάνουν διαρκώς έδαφος.

Ο κόσμος φαίνεται να συμμετέχει ολοένα και λιγότερο σε μια εποχή που τα πάντα αλλάζουν ραγδαία ΜΗΝ προσπαθείτε να ανακαλύψετε τον τροχό...

1 view0 comments